Ερυθρού Σταυρού 1, Καβάλα
info@sxolifilippos.gr
2513010822
6973750669
Menu
Close

Προετοιμασία του αυτοκινήτου για το φθινόπωρο

autumn-driving-hazards
Προετοιμασία του αυτοκινήτου για το φθινόπωρο

 

 

Με το τέλος του καλοκαιριού είναι απαραίτητη η προετοιμασία του αυτοκινήτου σας για τις φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες! Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι λίγα και απλά, αλλά αναγκαία για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας σε καλή κατάσταση, να προλάβετε φθορές και ζημιές και κυρίως για να είστε ασφαλείς εσείς και οι γύρω σας!

1.Καλό εξωτερικό πλύσιμο του αυτοκινήτου

 

Car Washing

Μπορεί οι περισσότεροι να πλένουμε το αυτοκίνητό μας στην αυλή, αλλά το πιεστικό μηχάνημα που διαθέτουν τα πλυντήρια αυτοκινήτων, έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο σε σχέση με το λάστιχο που χρησιμοποιούμε εμείς. Επίσης, υπάρχουν αρκετά «κρυφά» σημεία στο αυτοκίνητο που συσσωρεύεται σκόνη και αλάτι το καλοκαίρι, κάνοντας μακροπρόθεσμα ζημιά στα σημεία αυτά. Έτσι λοιπόν, πρέπει να καθαριστούν καλά τα μαρσπιέ και το μεγαλύτερο μέρος του πατώματος.

 

gkath139114

 

Το καλοκαίρι συχνά, ψάχνοντας για σκιά, παρκάρουμε το αυτοκίνητο κάτω από δέντρα, όπως είναι τα πεύκα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Έτσι, οι πευκοβελόνες ή άλλα φύλλα δέντρων, συσσωρεύονται στις εσοχές του καπό του αυτοκινήτου και είναι πιθανό να δημιουργηθεί υπερχείλιση από μια βροχή, λόγω της φραγμένης διόδου, και το νερό να κυλίσει στα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα. Χρειάζεται, λοιπόν, να ανοίξετε το καπό και να καθαρίσετε τις κόχες από τις πευκοβελόνες που έχουν φράξει τις διόδους.

 

Man's hand washing a mag wheel on car

 

Προσοχή να δώσετε και στις ζάντες αυτοκινήτου. Μην τις παραμελείτε, γιατί η βρωμιά σε συνδυασμό με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και με διάφορα χημικά που μπορεί να πατήσει ένα αυτοκίνητο κατά την κίνησή του, είναι πιθανό να προκαλέσει διάβρωση στο υλικό της ζάντας.

2. Κέρωμα

sonusdwptbyhand

 

Αφού τελειώσετε με το ξέπλυμα του αυτοκινήτου σας, καλό είναι να κερώσετε όλη την επιφάνειά του. Το κερί θα σχηματίσει ένα στρώμα πάνω στο βερνίκι, με αποτέλεσμα να προστατεύεται το χρώμα από τα επερχόμενα καιρικά φαινόμενα του φθινοπώρου. Με αυτό τον τρόπο θα αναζωογονήσει και θα κρατήσει για περισσότερο χρόνο ζωντανό το χρώμα του αμαξώματος.

3.  Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων

 

0wiperless

Τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων  συστήνεται να τα αντικαθιστούμε μια φορά το χρόνο. Οι καινούριες λεπίδες καθαρίζουν πιο αποτελεσματικά το παρμπρίζ και σας βοηθούν να  έχετε καλύτερη ορατότητα όταν βρέχει. Συνήθως, το καλοκαίρι τα λάστιχα των υαλοκαθαριστήρων ξεραίνονται από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, για το λόγο αυτό, το φθινόπωρο, είναι η ιδανική εποχή για να τους αντικαταστήσετε.

4.  Έλεγχος μπαταρίας

1

Η μπαταρία είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες βλάβης σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, αλλά κυρίως το χειμώνα που τα ηλεκτρικά φορτία είναι υψηλότερα. Εάν υπάρχει οποιοδήποτε σημάδι ότι η  μπαταρία σας δυσκολεύεται, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας απογοητεύσει κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ανανεώστε την τώρα ώστε να αποφύγετε την ταλαιπωρία και την αναστάτωση μιας απρόβλεπτης βλάβης.

5.  Ελαστικά

cartireknow1

 

Ελέγξτε την κατάσταση των ελαστικών σας. Η οδήγηση σε χωματόδρομους στις παραλίες και στα νησιά μπορεί να άφησε αρκετά σφηνωμένα πετραδάκια στις αυλακώσεις του ελαστικού. Τα πετραδάκια αυτά, δημιουργούν σχισίματα στο ελαστικό και μειώνουν την πρόσφυση, ειδικά τους βροχερούς μήνες. Όσον αφορά στην πίεση των ελαστικών, το καλοκαίρι ο αέρας διαστέλλεται και πρέπει να τον αφαιρέσουμε. Το φθινόπωρο, με την πτώση της θερμοκρασίας, πρέπει να ελέγξουμε ξανά και να διορθώσουμε την πίεση των ελαστικών. Επίσης, μην ξεχνάτε να ελέγξετε την ρεζέρβα.

6.Έλεγχος αντιψυκτικού υγρού

 

serv03

 

Το αντιψυκτικό είναι πολύ σημαντικό για όλο το χρόνο καθώς περιέχει πρόσθετα για την πρόληψη της διάβρωσης του κινητήρα αλλά και τη διατήρηση της σωστής θερμοκρασίας του.

Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να ελέγξετε τη στάθμη και τη συγκέντρωση του αντιψυκτικού υγρού πριν την πτώση της θερμοκρασίας. Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αντιψυκτικού υγρού και η μίξη τους θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στον κινητήρα. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κατασκευαστή για να δείτε ποίος τύπος αντιψυκτικού υγρού ενδείκνυται για το αυτοκίνητό σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, επισκεφθείτε ένα συνεργείο να το ελέγξει για εσάς.

Μετά από αυτά τα απλά βήματα, το αυτοκίνητό σας είναι έτοιμο να αντεπεξέλθει στις φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες.

Καλές φθινοπωρινές διαδρομές!

 

leavesroad